CASARES APARTMAN KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

HATÁLYOS: 2023. ÁPRILIS 1. napjától

Jelen „Általános Szerződési Feltételek” szabályozzák a Szolgáltató szálláshelyének, és szolgáltatásainak igénybevételét. Az Általános Szerződési feltételek szerint az üzemeltető, szolgáltató, a CASARES Apartman Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság (3300 Eger, Tulipánkert utca 12.) továbbiakban Szolgáltató, elszállásolási Szerződést köt az egyéb szálláshely szolgáltatást igénybe vevő személyekkel, szerződő felekkel.

Szerződő felek

Vendég: A szálláshely szolgáltatását igénybe vevő, a honlapon keresztül, illetve a Szolgáltatónál az info@tulipan-apartman.hu e-mail címen keresztül írásban szolgáltatást vásárló személy, aki az ÁSZF-et tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el, továbbiakban Vendég.

Szolgáltató: CASARES Apartman Kft., továbbiakban Szolgáltató

Szálláshely neve: TULIPÁN APARTMAN

Székhely és levelezési cím: 3300 Eger, Tulipánkert utca 12.

E-mail: info@tulipan-apartman.hu 

Weboldal: www.tulipan-apartman.hu

Telefon: +36 70 407 3838

Adószám: 14058824-2-10

NTAK regisztrációs szám: UD19012771

1. Általános Szerződési Feltételek célja

Az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) Szolgáltató és a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vendég között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően Szolgáltató tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül irányadóak.

2. Szerződési Feltételek elfogadása

A Szerződési Feltételek Vendég által történő elfogadása a vásárlás illetve szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A Feltételek elfogadásának minősül, ha Vendég a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatást igénybe veszi.

3. Szerződési Feltételek hatálya

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az ÁSZF mindaddig hatályban marad, amíg Szolgáltató szolgáltatást biztosítja. Jelen ÁSZF 2023. május 15. napjától határozatlan ideig hatályos.

4. A szolgáltatás területi hatálya

Szolgáltató által üzemeltetett szolgáltatás mind belföldről, mind külföldről elérhető.

5. Szerződéses fogalmak:

Vendég: A szálláshely szolgáltatását igénybe vevő, a honlapon keresztül szolgáltatást vásárló személy, aki az ÁSZF-et tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el, továbbiakban Vendég


Szolgáltató: a jelen ÁSZF feltételei szerint egyéb, átmeneti szálláshely szolgáltatást nyújtó CASARES Apartman Kft., továbbiakban Szolgáltató

A szolgáltatás: egyéb, átmeneti szálláshely szolgáltatás


Árajánlat: a Vendég írásban (e-mailben vagy a honlapon kitöltött foglalási űrlap segítségével) megküldött ajánlatkérésére a Szolgáltató írásos (e-mail) árajánlata.


Foglalás: a Vendég írásban (e-mailben vagy a honlapon található foglalási űrlap segítségével) leadott foglalásának a Szolgáltató által írásban (e-mailben) megküldött visszaigazolása, mely tartalmazza a szolgáltatás tárgyát, helyét, időtartamát és árát, valamint a foglalás véglegesítéséhez szükséges, a teljes szállásköltség 50 %-ának megfizetésére vonatkozó adatokat.


Foglalás véglegesítés, érvényesítés: A foglalásban meghatározott 50 % megfizetése a foglalás biztosítása érdekében. A Foglalás az 50 % megfizetését követően jön létre, és így írásban megkötött Szerződésnek minősül, és egyben az ÁSZF és a Foglalási és Lemondási Feltételek automatikus elfogadását jelenti.


Fizetési és lemondási feltételek: A CASARES Apartman Kft. által biztosított szolgáltatás ellenértékének megfizetésére, a foglalás és fizetés módjára, ütemezésére, a foglalás lemondás esetére és a lemondás esetén vissza nem térítendő összegre vonatkozó feltételek meghatározása.


A szolgáltatás területi hatálya Szolgáltató által üzemeltetett szolgáltatás mind belföldről, mind külföldről elérhető.

6. Szolgáltató az alábbi feltételek szerint nyújtja a szolgáltatást:

6.1. Az Vendégházak egyben kiadók, összetartozó családok, baráti társaságok részére. Maximális létszám: 4 fő. Előzetes megbeszélés esetén lehetőség van plusz 1 fő elszállásolására a nappali-étkező részben található kihúzható kanapén felár ellenében (5.000 Ft/fő/éj)

6.2. A Szolgáltató nem tartózkodik a Vendégházban, Önök, mint Szerződő felek, a 3300 Eger, Tulipánkert utca 12. szám alatt található 2 hálószoba, 1 fürdőszoba, felszerelt konyha, nappali-étkező helyiség, bekerített kert, parkolóval rendelkező vendégházat és szolgáltatásait egyéb szállásként, üdülési, pihenési célból saját felelősségükre veszik igénybe. A házban található berendezéseket és felszerelést az Önök rendelkezésére bocsátjuk ott tartózkodásuk alatt.

6.3. Minden tőlünk telhetőt megteszünk vendégeink biztonsága érdekében, felhívjuk figyelmüket az esetleges veszélyforrásokra, azonban a házban illetve az ingyenes parkolóban lévő személyes vagyontárgyaikért, valamint a ház és környezete nem rendeltetésszerű használatából eredő személyi sérülésekért, illetve a házban keletkezett károkért felelősséget nem tudunk vállalni. Az Önök által a házban, annak berendezéseiben, környezetében okozott károkért kártérítési felelősség terheli Önöket.

6.4. Probléma esetén elérhetőek vagyunk a honlapon, illetve a jelen ÁSZF-ben megadott telefonszámon, illetve e-mail címen, hogy segítségükre lehessünk ott tartózkodásuk idején, távozás utáni reklamációt azonban nem tudunk elfogadni.

7. Ajánlatkérés, illetve foglalás menete:

7.1. A Vendég írásban (e-mailben vagy a honlapon található foglalási űrlap kitöltésével) megküldött ajánlatkérésére a Szolgáltató árajánlatot küld e-mailben. Az árajánlat írásos közös megegyezés alapján módosítható. Az árajánlatra történő válasz hiányában az árajánlat 5 napos türelmi idő után törlésre kerül.

7.2. A foglalás a Vendég írásban (e-mailben), leadott foglalásának a Szolgáltató általi írásban (e-mailben) megküldött visszaigazolásával, a teljes szállásköltség 50%-ának megfizetését követően jön létre, és így írásban megkötött Szerződésnek minősül, és egyben a Foglalási és Lemondási Feltételek és az ÁSZF automatikus elfogadását jelenti. Vendég elfogadja, hogy az általa lemondott foglalásra, a foglalás érvényesítésekor előzetesen befizetett foglalási összeget a szolgáltató nem téríti vissza Vendég részére.

7.3. A szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem szerződés értékű.

7.4. A Szerződés tartalma kiterjed a szolgáltatás tárgyára, helyére, időtartamára, árára, valamint a Foglalási és Lemondási Feltételekre, illetve a vonatkozó ÁSZF-re.

7.5. A Szerződés módosításához, kiegészítéséhez a felek általi írásos megállapodás szükséges.
Már véglegesített és visszaigazolt foglalás más dátumra történő áthelyezésére, vagy a létszám módosítására a szabad kapacitás függvényében van lehetőség és az adott esetben többletköltséggel járhat.

7.6. A Szolgáltató Apartman a meghirdetett árait, – kivéve amennyiben adott időszakra kötelezettséget nem vállal, – előzetes bejelentés nélkül szabadon változtathatja.

7.7. Az árak tartalmazzák az általános forgalmi adó (ÁFA) ajánlattételkor érvényes, törvény által szabályozott mértékét, mely jelenleg 27 %. A Szolgáltató Apartman a hatályos adó-törvény (ÁFA) módosulása miatti többletterheket, előzetes értesítés mellett, áthárítja a Szerződő félre.

7.8. A helyi idegenforgalmi adó a szállásdíjon felül extra fizetendő a helyszínen Vendég/éj alapon. Az idegenforgalmi adó fizetési kötelezettség a 18 év feletti személyekre vonatkozik.
Aktuális kedvezmények, akciók, egyéb ajánlatok a CASARES Apartman Kft. weboldalon kerülnek meghirdetésre.

8. A Szolgáltatás módosítása, törlése

8.1. Árajánlat:

A Vendég írásban (e-mail) megküldött ajánlatkérésére a Szolgáltató írásban (e-mail) árajánlatot küld. Az árajánlat írásos közös megegyezés alapján módosítható. Az árajánlatra történő válasz hiányában az árajánlat 5 napos türelmi idő után törlésre kerül.

8.2. Foglalás

8.2.1.Amennyiben a Szolgáltató által a foglalás megerősítéséhez kért 50 % megegyezés szerinti határidőig nem kerül megfizetésre a foglalás törlésre kerül. A szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem szerződés értékű. A foglalás módosításához, kiegészítéséhez a felek általi írásos megállapodás szükséges.

8.2.2. Már véglegesített és visszaigazolt foglalás más dátumra történő áthelyezésére, vagy a létszám módosítására a szabad kapacitás függvényében van lehetőség, mely adott esetben többletköltséggel járhat.

8.2.3. A Szolgáltató vendégház a meghirdetett árait, – kivéve amennyiben adott időszakra kötelezettséget nem vállal, – előzetes bejelentés nélkül szabadon változtathatja.

9. Igénybevétel feltételei:

9.1. A vendég a szállást az igénybevétel napján 14-20 óráig történő bejelentkezéssel (check-in) veheti igénybe. Kijelentkezés (check-out) az utolsó tartózkodási napon délelőtt 10 óráig. Előzetes megállapodás esetén a bejelentkezési és kijelentkezési időpont maximum 2 órával meghosszabbítható.

9.2. A Vendég a szálláshelyre érkezéskor a hatályos jogszabályoknak megfelelően személyazonosságát köteles a szállás elfoglalása előtt igazolni. A kitöltött és aláírt bejelentővel a vendég elfogadja a szálláshely Általános Szerződési Feltételeit, illetve a szálláshely rendelkezésre bocsájtott Házirendjét.

9.3. A Vendég hibájából keletkező sérülésekért a Szálláshely nem vállal felelősséget. A rongálás miatti költségeket, kárt a szálláshely a vendégre terheli.

9.4. Az apartmanokban minden nagykorú saját felelősségre tartózkodhat.

9.5. Az apartmanokban tilos a dohányzás.

9.6 Az apartmanok 4 fő kényelmes elhelyezésére alkalmasak. Plusz 1 fő elhelyezésére kisgyermekes nagycsaládok esetén díjmentesen, egyéb esetben felár ellenében van lehetőség, melyet a Vendég köteles előre jelezni.

10. Szálláshely használat visszautasítása, szerződés megszűnése.

10.1. A Szálláshely jogosult a szerződést felmondani és a szolgáltatásnyújtást megtagadni amennyiben a Vendég

a.) nem teljesítési fizetési kötelezettségét.


b.) a vendég nem rendeltetésszerűen használja a szálláshelyet


c.) fertőző betegségben szenved


d.) drog befolyása alatt áll


e.) elfogadhatatlan, erkölcstelen, erőszakos, összeférhetetlen magatartást tanúsít a házban és környezetében.


f.) a feleken kívül álló okok, úgynevezett Vis Major (háború, tűz, árvíz, időjárásbeli viszontagság, áramhiány, sztrájk bekövetkezése), esetén, melyek felett a fél nem bír ellenőrzéssel

11. A Vendég jogai

11.1. A Vendég jogosult a Szálláshely szolgáltatási körbe tartozó rendeltetésszerű használatára,


11.2. A Vendég jogosult a szálláshely berendezéseinek, eszközeinek rendeltetésszerű használatára.

11.3. A tartózkodás idején felmerülő bármely probléma esetén a szolgáltató telefonon a +36 70 407 3838-as telefonszámon, illetve írásban az info@tulipan-apartman.hu e-mail címen elérhető, a probléma mielőbbi megoldása érdekében.


11.4. A Vendég panasztételi joga a szálláshely elhagyását követően megszűnik.

12. A Vendég kötelezettségei

12.1. Vendég köteles a Szerződésben foglaltak szerinti időpontig a szállást elhagyni és hiánytalanul kiegyenlíteni a szolgáltatások ellenértékét a szolgáltató által kiállított számla alapján az ott megjelölt módon és határidőben.


12.2. Vendégnek gondoskodni kell arról, hogy a felügyelete alá tartozó 18 év alatti gyermekek csak felnőtt felügyelete alatt tartózkodjanak a szálláshelyen.


12.3. Vendég köteles az általa, vagy kísérője, illetve a felügyelete alá tartozó személyek által okozott kárt a szolgáltatónak maradéktalanul megtéríteni.

12.4 Vendég köteles az apartman kulcsát és a kapunyitót távozáskor az előre megbeszélt módon leadni.

13. A Szolgáltató jogai

13.1. A Szolgáltatónak jogában áll a Vendég által megrendelt és véglegesített, de Vendég által igénybe nem vett szálláshely szolgáltatásra beérkezett 50 % szállásköltség összegének megtartása jelen ÁSZF-ben és Fizetési és Lemondási feltételekben rögzítettek szerint.


13.1.2. A Szolgáltatónak jogában áll a 10.1. pontban felsoroltak esetén a szálláshely szolgáltatás visszautasítása, megszüntetése.

14. A Szolgáltató kötelezettsége felelőssége

14.1.. A Szolgáltató köteles a vendég tartózkodása alatti panaszát kivizsgálni és megtenni a szükséges lépéseket a probléma kezelésére.


14.2. A Szolgáltató köteles telefonos elérhetőségét megadni a Vendégnek, az ott tartózkodása alatt esetleg felmerült problémák, kérdések rendezése érdekében.


14.3. Szolgáltató nem vállal felelősséget a Vendég által behozott elektromos berendezésekért, azok okozta károkért a Vendég a felelős.


14.4. Szolgáltató felelőssége nem terjed ki a Vendég által saját maga okozott károkra, illetve a vendégek körén kívül álló elháríthatatlanul bekövetkezett károkra.


14.5. Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltató közösségi tereiben illetve szobáiban hagyott személyes tárgyakért, értéktárgyakért, készpénzért.


14.6. A Szolgáltató bekerített parkolójában hagyott értéktárgyakért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

15. Fizetési és Lemondási Feltételek

15.1. A foglalás a Foglalási és Lemondási Feltételek illetve az ÁSZF elfogadásával, a teljes szállásdíj 50 %-ának előre történő megfizetése (előleg) és annak visszaigazolása után érvényes. Amennyiben a kért összeg a megjelölt határnapig nem érkezik meg, Szolgáltató ajánlati és szolgáltatási kötelezettsége is megszűnik.


15.2. Az 50 % megfizetése történhet átutalással, illetve OTP, K&H vagy MKB (MBH) Szép Kártyával. A fennmaradó szállásdíj (50 %) legkésőbb az érkezés előtt 3 nappal kiegyenlítendő a fent említett fizetési módok egyikével. Az idegenforgalmi adó (és a parkolási díj) a helyszínen fizetendő készpénzben vagy bankkártyával.

Érkezés előtt 30 napon belüli lemondás esetén az előleg összege nem kerül visszafizetésre, de bármikor felhasználható a következő szezon végéig.

Érkezés előtt 7 napon belüli lemondás esetén a teljes foglalás összege fizetendő.


15.3. Bármely fizetési mód alkalmazásával kapcsolatos költség a Szerződő Vendéget, illetve annak SZÉP kártyáját/bankkártyáját terheli.

15.4. Az elfogadható bankkártya típusok: VISA és MASTERCARD.

15.5 A számlázás a magyar jogszabályoknak megfelelően forintban történik, a foglaláskor megadott adatok szerint (teljes név és cím, cég esetén adószám).

16. Szolgáltató kötelezettsége és felelőssége:

16.1. A Szolgáltató a Szolgáltatást a Vendég részére folyamatosan biztosítja a Vendég fizetési kötelezettségének teljesítése ellenében.


16.2. A Szolgáltató nem felel olyan károkért, amelyek, erőhatalom, természeti csapás (vis major), vagy egyéb, a Szolgáltató érdekkörén kívülálló ok, illetve esemény folytán következnek be, amelyekért a Szolgáltató nem tehető felelőssé.


16.3. A Szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállal. Az ellenérték tartalmazza a szolgáltatásnak megfelelő terhelő közterheket, illetve az Általános Forgalmi Adó (ÁFA)-t, a személyenként és éjszakánként fizetendő idegenforgalmi adó és az esetleges parkolási díj kivételével.


16.4. A Szolgáltató a Vendég adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat azonban továbbadni sem reklámfelhasználás sem egyéb célra – a Vendég kifejezett hozzájárulása hiányában – nem jogosult.


16.5. Vendég bejelentések, panaszok kezelése


A Vendég a szolgáltatással kapcsolatban észlelt hibákat a Szolgáltatónak személyesen, telefonon, valamint az info@tulipan-apartman.hu e-mail címen jelentheti be. A Szolgáltató a bejelentéseket, panaszokat minden esetben 30 napon belül kivizsgálja, és a vizsgálat eredményéről a bejelentés módjának megfelelően tájékoztatja a Vendéget. A Szolgáltató a bejelentésekről és panaszokról nyilvántartást vezet. A Szolgáltató a Vendég által bejelentett, a vizsgálat eredményeként valósnak bizonyult és a Szolgáltató érdekkörében felmerült hiba kijavítása iránt haladéktalanul intézkedik.

17. A Vendég jogai és kötelezettségei a fizetés tekintetében

17.1. A Vendégnek a bankkártya fizetés megkezdés előtt pontos adatok megadásával ki kell töltenie a bejelentő lapot az esetleges problémák elkerülése végett.


17.2. A Vendég adatok megadása során megadott téves adatokért, és az azokból adódó károkért semmilyen formában nem vállalunk felelősséget a hibás adatokból eredő esetleges téves teljesítésért.


17.3. A Vendég kötelessége a szolgáltatás fizetési mód szerinti megfizetése. A választott fizetési módtól a Vendég csak a Szolgáltató előzetes hozzájárulásával térhet el. Amennyiben a szolgáltatás vételárát a Vendég nem tudja megfizetni, akkor a szolgáltatás automatikusan törlődik a rendszerből.


17.4. Hibás összeg megadásából eredő problémák kezelése


17.4.1. Általános Szerződési Feltételeinkben valamint A Foglalási és Lemondási Feltételeinkben foglaltak értelmében Vendég foglalását a teljes szállásköltség 50 %-ának előre történő megfizetésével tudja érvényesíteni, mely összeg lemondás esetén nem visszatérítendő.


17.4.2. Amennyiben a Vendég az 50 % összegét meghaladó összeg kifizetését kezdeményezte, ebben az esetben ezt írásban – e-mailben az info@tulipan-apartman.hu e-mail címen a Szolgáltató felé kell jeleznie. A levélnek tartalmaznia kell a túlfizetés összegét, idejét és a tranzakció számát.


17.4.3. A Szolgáltató válaszlevelében értesíti Vendéget, hogy amennyiben a fizetett összeg meghaladja a foglalás során rögzített előre megfizetendő összeget, a Szolgáltató a megfizetett összeggel csökkenti a szállásra érkezéskor a fizetendő szállásdíj végösszegét.


17.4.4. Szolgáltató a túlfizetés tényét a bejelentést követő 30 napon belül kivizsgálja és amennyiben a követelést jogosnak ítéli, úgy kezdeményezi a túlfizetett összeg jóváírását és a túlfizetett összeget a bankköltségek levonása után 30 napon belül jóváírja. A vizsgálat eredményéről a Vendéget (a tranzakcióban megadott e-mail címen) írásban tájékoztatja.

Adatvédelem

A Szolgáltató fontosnak tartja a személyes adatok védelmét, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezeti intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja, a vendég adatokat csak a kijelentkezés napjáig tárolja.


A Szolgáltató a Szerződésben foglalt kötelezettsége teljesítése során köteles a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló hatályos jogszabályok érvényesítésére (Jelenlegi: 1992. évi LXIII. Törvény, valamint a 2011. évi CXII.  Az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló törvény adatvédelemmel kapcsolatos vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően eljárni. Vendég tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató törvényi felhatalmazás alapján köteles a megkereső hatóság felé a törvény szerinti adatszolgáltatást teljesíteni.

Szolgáltató adatvédelmi elveire a hatályos jogszabályok az irányadóak.

Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben felek a Ptk. és az egyéb ide vonatkozó hatályos jogszabályok rendelkezéseit tekintik irányadónak.

Eger, 2023. április 1.

hu_HUHU